Bijgewerkt privacybeleid
Met deze tips zorg je voor een onzuivere huid | ICI PARIS XL

Keep calm & care on: tips voor de onzuivere huid

| Beauty Basics
skincareproducten voor een onzuivere huid

Last van een onzuivere huid – ook al ben je al jaren van de schoolbanken af? Je bent niet alleen. Volg deze 5 tips voor een rustige en zuivere huid!

Waarom is mijn huid zo onrustig?

We rennen tegenwoordig van hier naar daar, en weer terug. Geen wonder dat ook onze huid soms onrustig wordt van onze hectische levensstijl en dat steeds meer vrouwen en mannen last krijgen van onzuiverheden ... Als je een zuivere huid wil, moet je natuurlijk gezond eten, voldoende bewegen, niet te vaak met je handen aan je gezicht zitten (jakkes, bacteriën!) en je kussensloop regelmatig wassen. Maar natuurlijk is het minstens even belangrijk dat je een aangepaste skincareroutine volgt om onzuiverheden te voorkomen. Zo doe je dat!

reinigen
1

Reinig, reinig, reinig ...

Alles begint met een goed gereinigde huid. Gebruik elke ochtend en avond (jep, óók als je eigenlijk stiekem rechtstreeks je bed wil induiken na een lange dag) een milde cleanser die je huid grondig reinigt, maar niet agressief is. Zo geef je vuil en onzuiverheden van buitenaf niet de kans om je poriën te gaan verstoppen. Probeer Re-Move Purifying Cleansing Gel van My Clarins eens: die is speciaal ontwikkeld om onzuiverheden tegen te gaan maar is tegelijk lekker zacht voor je huid.

wassen met water
2

... en reinig nog wat meer

Eén tot twee keer per week reinig je je huid best nog eens diepgaand met een peeling zoals de Nature Gentle Exfoliating Face Scrub van ICI PARIS XL. Die verwijdert dode huidcellen en restjes olie van je huid, maar voedt de huid ook met karitéboter. Opgelet: wees lief voor je huid en wrijf niet te hard tijdens het scrubben, want dat kan je huid gaan irriteren. Resultaat? Je raadt het al: kleine scheurtjes die meer vatbaar zijn voor bacteriën die op hun beurt onzuiverheden veroorzaken.

reinigen
3

Niet doen: moisturizer skippen

De grootste fout die mensen met een vettere huid maken? Dag- en nachtcrème overslaan. Zelfs als je huid zelf al veel olie produceert, heeft ze nog steeds nood aan een goede hydratatie. Wel kies je beter voor een aangepaste en antibacteriële moisturizer die overtollige olie absorbeert en je huid voldoende voedt. Probeer Anti-Blemish Solutions van Clinique eens, een bestseller in de parfumerie!

masker
4

Bestrijd puistjes preventief

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’, is het slim om ongeveer één keer per week een diep reinigend masker te gebruiken. Supermud Clearing Treatment van Glamglow is een wereldberoemd masker dat grote poriën, mee-eters en puistjes tackelt, maar ook scheerirritaties en ingegroeide haartjes bij mannen.

Tip: gebruik het masker op je hele gezicht of enkel op de zones waar je vaak onzuiverheden spot zoals je T-zone.

beautyblender
5

Waar is dat puistje?

Heb je na al deze voorzorgen tóch een puistje of rode plekjes gespot? We’ve got you covered. Letterlijk, want met een goede concealer als Skin Genius Liquid Concealer van BE Creative Make Up camoufleer je je imperfecties zonder problemen. Ook mannen! ’s Avonds kan je dan weer – op een gereinigde huid, natuurlijk – met de Super Spot Remover van Origins aan de slag. Die moet je rechtstreeks op je puistje aanbrengen waardoor het sneller zal genezen en jouw gladde droomhuid tevoorschijn komt!