Bijgewerkt privacybeleid
Niets meer verspillen van je favoriete beautyproduct? 5 slimme trucjes!

5 trucjes om niets van je product te verspillen

| Beauty Basics
Woman applying moisturizer. Skin care treatment and beauty concept.

Met deze trucjes gebruik je je favoriete verzorgings- en make-upproducten tot op de laatste druppel. Bye bye verspillen!

1

Haal het laatste uit je lipgloss

Dompel je lipgloss (dicht!) onder in een glas warm water en laat 10 minuten staan. De laatste resten van het product zinken zo naar de bodem van je houder, waar je applicator er weer aan kan!

Nu je lipgloss helemaal op is, hebben wij een vervangtip voor je: de Moisturizing Lip Colour Balm van Clinique die je lippen zacht en comfortabel doet aanvoelen.

2

Gebruik álles van je sheetmask

Gooi het zakje van je sheetmask niet weg, want er zitten nog restjes serum in. Die breng je aan op je handen en nagelriemen voor een extra hydratatieboost. Veel sheetmasks hebben uitgespaarde ogen, maar dat stof moet je nog van het masker trekken. Bewaar ze en gebruik ze als masker onder je ogen (opgelet: doe dat wel dezelfde of de volgende dag, anders droogt het masker uit).

Dit fijne sheetmask van Origins voedt je huid grondig en maakt haar superzacht. Ook verkrijgbaar in zes andere bloemenvarianten met elk hun eigen effect voor je huid.

3

Zet je pomp op z’n kop

Is je foundation, cleanser of serum in een pompverpakking (zoals deze topper van Novexpert) bijna leeg? Keer hem om en klop eens op de onderkant, net zoals je bij een lege tube mayonaise zou doen.

Als er nu nog geen product uitkomt, kun je de dop altijd losdraaien, aluminiumfolie errond doen en op zijn kop zetten. Zo druppelt alles in de folie en kun jij je product nog minstens één keer gebruiken.

4

Knip je tube open

Om echt het allerlaatste uit je scrub, foundation, masker of primer in tube te krijgen, moet je die gewoon openknippen in de helft. De resten haal je er makkelijk uit met een wattenstaafje! Let wel op: je moet dat product dezelfde dag nog gebruiken. Nu kan er immers lucht aan je product, wat heel wat bacteriën met zich meebrengt …

Helemaal op? Probeer dan eens het Hydra Zen Jelly Mask van Lancôme, een gelmasker dat je huid intens voedt en een natuurlijke roze glow geeft.

5

Geef je nagellak een tweede leven

Is je nagellak niet meer vloeibaar? Zet hem dan in een bakje warm water gedurende een minuut. Als hij dan nog niet vloeibaar is geworden, is het écht tijd voor de vuilbak.

Jammer, maar dan heb je wel het perfecte excuus om een nieuw exemplaar te shoppen. Wat dacht je van deze leuke kleur van Only You, supervrolijk én subtiel genoeg zodat hij bij elke outfit past.