Bijgewerkt privacybeleid
5 slimme trucjes om niets van je beautyproduct te verspillen | ICI PARIS XL

5 trucjes om niets van je product te verspillen

| Beauty Basics
Nagellak potje drijft in water

Met deze trucjes gebruik je je favoriete verzorgings- en make-upproducten tot op de laatste druppel. Bye bye verspillen!

Wil jij ook minder verspillen?

Het is zonde als jouw beautyproducten de prullenbak in gaan, zonder dat je ze helemaal op hebt gemaakt. Vaak moet je dingen weggooien omdat ze al te lang open staan. Zo kun je crèmes na het openen 3 tot 9 maanden bewaren, reinigers gaan 6 tot 12 maanden mee en je mascara is al na 3 maanden aan vervanging toe. Check dus regelmatig de houdbaarheidsdatum en zet de oudere producten vooraan op je badkamerplankje. Dan pak je ze sneller en gaan ze vast en zeker helemaal op!

Chrystalized Lip Gloss van Smashbox
1

Haal het laatste uit je lipgloss

Dompel je lipgloss (dicht!) onder in een glas warm water en laat dit 10 minuten staan. De laatste resten van de gloss zakken zo naar de bodem van je houder, waar je applicator er weer bij kan!

Als je lipgloss écht helemaal op is, hebben wij een vervangtip voor je: Chrystalized Lip Gloss van Smashbox heeft een prachtige kristalglans die je lippen instant voller doet lijken.  

sheetmask van Origins
2

Gebruik álles van je sheetmask

Gooi het zakje van je sheetmasker niet weg, want er zitten nog restjes serum in. Breng dat op je handen en nagelriemen aan voor een extra hydratatieboost. Veel sheetmasks hebben uitgespaarde ogen, maar vaak moet je die stukjes stof nog van het masker trekken. Bewaar ze in een afgesloten plastic zakje en gebruik ze later als masker onder je ogen.

Dit fijne sheetmask van Origins ontstresst je huid en maakt haar superzacht.

3

Zet je pomp op z’n kop

Is je foundation, cleanser of serum in een pompje - zoals dit serum van Sisley dat je huid direct lift en rimpels opvult - bijna leeg? Draai hem om en geef een tik op de achterkant, net zoals je bij een lege fles ketchup zou doen.

Als er nu nog geen product uitkomt, kun je de dop losdraaien, aluminiumfolie eronder doen en het pompje op zijn kop zetten. Zo druppelen de laatste restjes in de folie en kun jij je product nog minstens één keer gebruiken.

oliescrub van Clarins
4

Knip je tube open

Om echt het allerlaatste uit je scrub, foundation, masker of primer in een tube te krijgen, pak je de schaar. Knip de tube halverwege doormidden. De resten haal je er makkelijk uit met een wattenstaafje! Let wel op: je moet dat product dezelfde dag nog gebruiken. Nu de inhoud bloot staat aan de lucht, droogt het uit en kunnen er bacteriën ontstaan …

Helemaal op? Ga dan eens voor deze zachte oliescrub van Clarins met suikerkristallen om je huid te scrubben en mangoboter om je huid intensief te voeden.

Nagellak van Only You
5

Geef je nagellak een tweede leven

Is je nagellak dik en stroperig geworden? Zet het dan 1 minuut in een bakje warm water. Als het dan nog niet vloeibaar is geworden, is het écht tijd om hem weg te gooien.

Jammer, maar dan heb je wel het perfecte excuus om een nieuw exemplaar te shoppen. Wat dacht je van ‘222 Berry Smoothie’ van Only You? Dit diepe bessenrood past perfect bij de nieuwe najaarstrends!