Bijgewerkt privacybeleid
Paars, rood of groen? Alles over color correcting concealers | ICI PARIS XL

Color correcting concealers: een egale teint in no time

| Beauty Basics
Colour correcting concealers

Soms is een foundation of gewone concealer net niet voldoende om je kleine imperfecties te verdoezelen. Gelukkig kan je je puistjes, rode vlekken of donkere kringen in no time wegwerken met color correcting concealers!

Wat is een color correcting concealer?

Color correcting concealers helpen je bij het corrigeren en verbergen van bepaalde huidimperfecties. Naast de klassieke huidtinten zijn er ook concealers met een groene, oranje, paarse, rode of roze en gele tint. Met deze tinten kun je heel gemakkelijk ongewenste blauw- of roodtinten neutraliseren en onregelmatigheden of littekens verbergen. Deze techniek is heel populair bij make-up artists!

Waar breng ik color correcting concealers aan?

Voor je gaat experimenteren met kleurcorrectie, kijk je best even in de spiegel bij voldoende natuurlijk licht. Zo kan je bepalen wat je wil gaan corrigeren: donkerblauwe kringen rond je ogen, onregelmatigheden op je huid of roodheid rond je neus. Ready to go? Nu kan je bepalen welke kleuren concealer je precies nodig hebt!

Beken kleur

Color correcting gaat uit van een heel handige tool: de kleurencirkel. Het basisprincipe van color correcting: kleuren die tegenover elkaar staan, neutraliseren elkaar. Voorbeelden hiervan zijn paars en geel, rood en groen en blauw en oranje.

Color-correcting-concealers780x940-2

Groene concealer

Groen staat in de kleurencirkel tegenover roze/rood. Het is dan ook de ideale kleur om roodheid in je gezicht weg te werken, bijvoorbeeld door pigmentatie, couperose of rosacea.

Roodheid is het meest zichtbaar op lichtere huidtinten, dus een groene concealer, zoals Neutralizing Concealer van BE Creative Make Up, zal vooral werken bij lichtere types. Heb je een donkere of olijfkleurige huid, dan kan je groen best vermijden, want het zal bij jou eerder asgrijs uitvallen. Breng je concealer aan met mate en bouw voorzichtig op.

Oranje concealer

Een natuurlijke en koele oranje concealer zoals Color Correcting Stick Concealer ‘Dark Orange’ van Smashbox is perfect om je doffe huid een warme en gezonde glans te geven.

Omdat oranje tegenover blauw staat in de kleurencirkel, is het perfect om donkere kringen onder je ogen of ouderdomsvlekken te verbergen op een donkere of olijfkleurige huid. Oranje creëert namelijk een natuurlijker effect dan een witte of lichtgekleurde concealer.

Color-correcting-concealers780x940-4
Color-correcting-concealers780x940-3

Paarse concealer

Het lijkt misschien vreemd om een paarse concealer zoals Prisme Primer Color Correcting Primer ’01 Bleu’ van Givenchy Cosmetics, te gebruiken, maar deze kleur is ideaal om een doffe teint een oppepper te geven of geeltinten te neutraliseren die je huid vaal doen lijken.

Net als voor alle kleurconcealers geldt dat je deze met mate moet aanbrengen, en alleen op de delen van je gezicht die je wil corrigeren.

Roze concealer

Heb je last van donkere wallen onder je ogen of mond? Gebruik dan een roze concealer zoals Instant Concealer ’02 Medium Pinky Beige’ van Clarins! Waar oranje vooral goed werkt op donkere huid, is roze juist geschikter voor een lichtere huidtint.

Gele concealer

We hebben allemaal weleens een drukke week of een slapeloze nacht. Moe zijn is niet leuk, maar het is nog erger als andere mensen dat kunnen zien. Gele concealer is jouw redder in nood. Deze concealer dekt heel goed, omdat hij rode en oranje tinten bevat. Je kan hem ook gebruiken om blauwe tonen en donkere kringen te verdoezelen!

Aan de slag!

Make-up is iets waar je mee mag en moet experimenteren! Dat is net zo voor color correcting concealers. Probeer ze zelf uit en vind jouw ideale match. Hoe beter je je huid leert kennen, hoe meer je precies weet wat jouw huid nodig heeft en hoe je jouw mooiste eigenschappen in de verf kan zetten! Weet je niet goed welke tint te kiezen? Vraag dan persoonlijk advies aan de Beauty Advisors in jouw ICI PARIS XL-parfumerie of via de live chat!