Bijgewerkt privacybeleid
Fresh skin! Alles wat je moet weten over double cleansing | ICI PARIS XL

Double cleansing: zo werkt het!

| Beauty Basics
Double cleansing: zo werkt het!

Tussen alle make-up trends door vergeten we vaak het allerbelangrijkste: het schoonmaken van de huid. En nee, een plens water of doekje over je gezicht is niet voldoende voor een goed gereinigde huid. Time for double cleansing!

Double cleansing, wat is het?

Door de huid op twee niveaus te reinigen, ben je gegarandeerd van een schone huid. Je huid kan hierdoor ‘s avonds veel beter herstellen en jouw favoriete skincare producten die je na de reiniging gebruikt, zullen ook veel beter hun werk doen!

Extra tip: zorg goed voor je huid en reinig niet te ruw. Als je ‘s avonds de huid goed hebt schoongemaakt, reinig de huid ‘s ochtends dan extra mild met een product op waterbasis. Geniet van je stralende, gereinigde huid. Double cleansing, double fun!

cleansing
1

Verwijder make-up, vuil en talg

Met een olie, balsem of lotion verwijder je al je make-up en het vuil en talg wat zich die dag heeft opgebouwd op jouw gezicht. Belangrijk hierbij is om het reinigingsproduct goed in te masseren voor een minuut. Spoel het product daarna goed af met lauwwarm water. Je kan ook een washand gebruiken, hiermee geef je de huid gelijk een milde scrubbeurt. Deze producten zijn perfect voor de eerste stap:

Rituals The Ritual of Namaste Reinigingsolie: een zachte olie die de huid reinigt zonder de huidbalans te verstoren. Voor een gekalmeerde, verzorgde huid.

Clinique Take the Day Off Cleansing Balm: een reinigende crème die bij het inmasseren verandert in een satijnzachte reinigingsolie.

Straal van water op handen tegen groene achtergrond
2

Cleanser op waterbasis

Reinig vervolgens de huid met een cleanser op waterbasis. Daarmee verwijder je de laatste restjes make-up, maar ook vuil en dode huidcellen. Gebruik hiervoor een wattenschijfje en wees zacht voor de huid. Spoel je gezicht af met water, let op: niet te heet! Deze cleansers helpen je bij de tweede stap:

Kenzoki Gingembre Revitalisant Amazing Cleansing Water: een fris micellair water met de zuiverende, hydraterende en energiegevende werking van gember en Yuzu.

Lancome Eau de Micellaire Doucer Micellair Reinigingswater: door de niet-irriterende formule is dit micellair water geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid.