background image
Contacteer ons Winkelzoeker
Nederlands
Mijn Winkelmandje
Alles over ferulinezuur in je skincare routine – Beauty Center

Alles over ferulinezuur in je skincare routine

Gepost op 03/06/2022 in Skincare

Antioxidanten behoren tot een van de beste producten in veel skincare routines. En terecht! Ferulinezuur bijvoorbeeld, minder bekend in de familie van antioxidanten, maar bezit over een heel effectieve werking! Ontdek meer over deze krachtige antioxidant met tal van voordelen. Je vindt er ongetwijfeld een plekje voor in je daily routine.

Wat is ferulinezuur?

Ferulinezuur staat bekend als een krachtige antioxidant. Hij beschermt de huid en zorgt voor een egale teint. Het komt uit de celwand van planten, zoals bijvoorbeeld rijst, haver en zelfs vruchten zoals sinaasappels en appels.

Hoe werkt ferulinezuur?

Ferulinezuur vermindert de schadelijke effecten van vrije radicalen in de huid. Vrije radicalen zijn schadelijke moleculen die van nature in het lichaam voorkomen. Maar ze kunnen ook ontstaan door agressieve invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en uv-straling. Als ze vrij spel krijgen, richten ze mogelijk een ware ravage aan in de huid wat leidt tot vroegtijdige huidveroudering en hyperpigmentatie. Met de hulp van ferulinezuur blijven deze gevolgen gelukkig beperkt.

De voordelen van ferulinezuur voor je huid

Terwijl vrije radicalen de zichtbare tekenen van huidveroudering versnellen, doet ferulinezur er alles aan om dit proces te vertragen door het collageenniveau te boosten en de huid weer stevig te maken. Dit verjongend effect kan wonderen doen voor je huid, die meer gaat stralen én strakker oogt.

Ferulinezuur heeft ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. We gebruiken het dus als doeltreffend middel tegen een rode en ontstoken huid en tegen hardnekkige littekens door acne.

Maar ferulinezuur beschikt nog over een andere opvallende eigenschap … Het versterkt de verzorgende werking van andere antioxidanten, zoals vitamine C en E, die in hun afzonderlijke vormen sneller afbreken. In combinatie met ferulinezuur versterken en stabiliseren deze moleculen, waardoor dit krachtige trio de effecten van vrije radicalen bestrijdt en de huid beschermt en mooi houdt.

Hoe je ferulinezuur gebruikt

Ferulinezuur zit vaak in producten die op de huid blijven zitten, zoals serums. Breng voor een maximaal effect enkele pompjes van het ferulic acid aan op de schone huid en masseer grondig in.

Voor nog betere resultaten gebruik je een 3-in-1 product met ferulinezuur en vitamine C en E. Ze vormen een krachtig trio dat de vrije radicalen bestrijdt. Je huidt zal je zonder enige twijfel dankbaar zijn!

Voor welke huidtypes is ferulinezuur geschikt?

Goed nieuws! Ferulinezuur past bij de meeste huidtypes. Wie een gevoelige huid heeft, doet best eerst een test op een klein plekje. Zo ondervind je snel of je toch niet verkeerd reageert op het product en weet je exact wat voor jou past.

Ben je allergisch of intolerant voor een van de voedingsmiddelen waar ferulinezuur in zit? Wees dan voorzichtig, want je kunt nog steeds reageren op andere stoffen.

Hoe vaak moet ik ferulinezuur gebruiken?

Zoals met de meeste antioxidanten gebruik je ferulinezuur in het begin best een paar keer per week. Daarna trek je de frequentie gelijkmatig op, tot het product deel uitmaakt van je dagelijkse skincare routine.

Welk plekje krijgt ferulinezuur in je skincare routine?

Neem ferulinezuur op in je morning routine voor een goede start van de dag! Je beschermt je huid tegen externe stressfactoren zoals vervuiling en uv-stralen. Breng het product met ferulinezuur aan op een gereinigde huid, gevolgd door een moisturizer en een zonnecrème. Je bent nu optimaal beschermd en klaar om een stapje de wereld in te zetten!

Onze producten met ferulinezuur:

> van resultaten