Contacteer ons Winkelzoeker
Het verschil tussen bodylotion, body butter & body oil – Beauty Center

Het verschil tussen bodylotion, body butter & body oil

Gepost op 08/11/2023 in Skincare
Body-lotion-body-butter-body-oil

Je lichaam hydrateren? Dat doe je met een bodylotion! Wil je weten wat een bodylotion, body butter en body oil doen voor je huid en hoe je het gebruikt? Ontdek het verschil en kies de juiste bodylotion voor jouw huidtype!

Bodylotion, body butter of body oil… Wat is het verschil?

De beauty markt zit boordevol met een giga assortiment aan hydraterende bodylotions en dat kan al eens verwarrend zijn voor je brein. Ontdek het verschil en word een échte expert!

  • Een bodylotion heeft een lichte, vloeibare textuur. Samengesteld uit een mengsel van water en vetten, hydrateert het de huid diep zonder deze te verzwaren.
  • Een bodycrème bestaat ook uit een mengsel van water en vetten. De rijke toevoeging van vetten zorgt daarbij voor een gladdere textuur wat de huid ook intens hydrateert én voedt.
  • Een body butter of –balm bestaat voornamelijk uit vetten. Daarom heeft het een vettere, dikkere textuur en een sterk voedende werking.
  • Een body oil voegt geen vocht toe aan de huid, wat betekent dat het niet hydrateert, maar wél diep voedt. Daarbij beschermt het de huid ook tegen uitdroging en veroudering.
1258032
1103820
476417
1198000
1062646
1112962
30113
548608
1190692
10136
1143923
1165252
1055198

Hoe gebruik je bodylotion het best?

Voordat je een moisturizer voor je lichaam kiest, is het essentieel om je huidtype te ontdekken. Op basis daarvan kun je kiezen uit de hierboven vermelde opties om je lichaamsverzorging een boost te geven. En wat je huidtype ook is, je huid moet in elke geval dagelijkse hydratatie krijgen, vooral in de winter! Hiervoor worden bodylotions en -crèmes sterk aanbevolen. Body oils en -balms kun je daarnaast gebruiken en dat één of twee keer per week, afhankelijk van wat je huid nodig heeft.

De beste bodylotion voor een droge huid

Een droge huid diepgaand hydrateren en voeden kan je helpen om de huidconditie zo comfortabel mogelijk te houden. Elke dag een bodycrème aanbrengen voorkomt en verlicht het trekkerig gevoel dat kenmerkend is voor een droge of vochtarme huid. Tegelijkertijd je huid verzorgen én haar elasticiteit behouden? Dan voeg je een paar keer per week een body oil of –balm toe aan je skincare routine.

Welke bodylotion voor een vette huid?

Bodylotion. Een uniek element dankzij zijn diepe hydratatie zonder een te rijke textuur te hebben. Hierdoor is hij erg populair bij de vette huid. Bovendien trekt hij snel in zonder een vettig laagje achter te laten. Het resultaat? Je kunt je gegarandeerd meteen aankleden. Praktisch, toch?

Bodylotion voor mannen

Net als de huid van vrouwen moet ook de huid van mannen gehydrateerd en gevoed worden om zich het hele jaar door comfortabel te kunnen voelen. Deze eenvoudige aanpassing maakt het verschil en biedt vele voordelen, zoals het verminderen van het risico op eczeem én droge plekken zoals op de ellebogen en de voeten. Het grootste voordeel? De correcte lichaamsverzorging als man draagt enorm bij aan je fysiek én mentaal welzijn.

1168857
1113074

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!