Voeg merknaam ofwel productnaam ofwel productnummer in ...
NL / FR
 • Home
 • Parfums
 • Verzorging
 • Make-up
 • Accessoires
 • Mannen
 • Elektro
 • Top10
 • Geschenken
 • Merken
 • Acties & Promoties
 • Staaltjes bij elke bestelling
 • Gratis afhalen in een ICI PARIS XL
 • Levering en retour
 • Veilig online betalen
 • zomerbeauty ICI PARIS XL

  Gezond in de zon:
  alles over SPF, UVA en UVB

  Deel dit artikel

  Heerlijk, die zomerse zon! Om daar volop van te genieten, is je huid beschermen essentieel. Wij vertellen je alles over SPF, UVA- en UVB-bescherming, hoe vaak je moet smeren en welke zonneproducten bij jouw huidtype passen.

  Ja, de zon is gezond

  De zon is goed voor je: ze bezorgt je de nodige vitamine D, geeft je energie, regelt je slaappatroon én maakt je blij dankzij de aanmaak van serotonine. Toch blijft een goede bescherming een must, want in zonlicht zit UV-straling.

  De korte UVB-stralen verbranden je huid als je zonder bescherming in de zon zit. De langere UVA-stralen dringen dieper door. Zo kunnen ze je DNA aantasten, zodat je huid sneller veroudert, je meer rimpels krijgt en het risico loopt op huidkanker.

  SPF rekent af met UVB

  De SPF op je zonnecrème staat voor Sun Protection Factor of beschermingsfactor en geeft aan hoe doeltreffend deze crème de korte UVB-straling kan tegenhouden.

  Twijfel je tussen twee factors om te smeren? Kies dan de hoogste, want in de praktijk smeer je toch altijd minder zonnecrème dan de hoeveelheid die in ideale labo-omstandigheden werd uitgetest. Smeer je minder, dan zal de beschermingsgraad ook iets lager zijn.

  Check: extra kruisjes

  Als je je huid wil beschermen tegen UVB én tegen UVA, lees je best nauwkeurig de etiketten of vraag je meer info over de samenstelling. Zit er zinkoxide, avobenzone (butyl methoxydibenzoylmethane), titanium dioxide, mexoryl SX, tinosorb of ecamsule in? Dan beschermt je zonnecrème ook tegen UVA-stralen.

  Naast SPF vind je soms ook PA+, ++ of +++ terug op verpakkingen. Die afkortingen van Aziatische origine geven eveneens een indicatie van de UVA-bescherming. Eén kruisje geeft de lichtste bescherming, drie kruisjes de hoogste.

  lancaster
  SUN BEAUTY COMFORT TOUCH CREAM GENTLE TAN SPF50

  Beschermt tegen UVB en UVA met een zachte, luxe textuur.

  Bekijk product

  Clinique
  SPF 30 mineral sunscreen lotion for body mini

  Olievrij, meteen geabsorbeerd en dankzij het miniformaat altijd bij de hand.

  Bekijk product
  100% waterproof

  In het zwembad of in de zee kan een waterproof zonnecrème handig zijn. Maar is waterproof dan ook echt 100% waterproof? In ideale labo-omstandigheden wel, maar in de praktijk smeer je vaak minder dan in een labostrong> en schurend zand en stevig afdrogen met je handdoek maakt de werking ook minder.

  Smeer dus niet alleen waterproof, maar ook veel en vaak als je gaat zwemmen of duiken. Gemiddeld moet je om de vier uur smeren, maar als je sport of zwemt, doe je dat beter om de twee uur.

  Shiseido
  Sun Protection Spray Oil Free SPF 15

  Met deze spray op je lichaam, gezicht en zelfs op je haar kun je zo het water in.

  Bekijk product

  Lancaster
  Invisible Mist Wet Skin Application Body SPF 30

  Zonbescherming die optimaal werkt op de natte huid. Smeren nà het zwemmen, dus!

  Bekijk product
  Sunblock of sunscreen?

  Sunblocks zijn zonnecrèmes met stoffen zoals zinkoxide en titaniumoxide, die echt een laagje op je huid leggen. Dankzij de ultrahoge beschermingsgraad zijn ze de perfecte zonnecrème voor baby’s, jonge kinderen en mensen met een gevoelige huid. Heb je net een operatie of laserbehandeling gehad, dan is een sunblock ook precies wat je nodig hebt.

  Sunscreens werken anders: ze dringen in je huid en vormen daar een chemische filter tegen de zon. Daarom smeer je je zonnecrème trouwens best een halfuurtje voor je de zon in gaat.

  Collistar
  Active protection sun cream

  Sunblock met de beste bescherming voor gevoelige huid en bij extreme blootstelling aan de zon.

  Bekijk product

  La Prairie
  Cellular Swiss UV Protection Veil

  Deze sunscreen met SPF50 kan je ook onder je make-up dragen.

  Bekijk product
  Bekijk alle producten uit dit artikel
  Naar boven
  Sluiten
  Sluiten
  Sluiten