Voeg merknaam ofwel productnaam ofwel productnummer in ...
NL / FR
 • Home
 • Parfums
 • Verzorging
 • Make-up
 • Accessoires
 • Mannen
 • Elektro
 • Top10
 • Geschenken
 • Merken
 • Acties & Promoties
 • Staaltjes bij elke bestelling
 • Gratis afhalen in een ICI PARIS XL
 • Levering en retour
 • Veilig online betalen
 • Untitled Document

  Wat zegt jouw lievelingskleur over je parfum?

  Vind het perfecte parfum voor jouw job

  Noem me je lievelingskleur en ik vertel je welk parfum perfect bij je past... Kan het zo eenvoudig zijn? Ja, dat is wetenschappelijk bewezen!

  Er bestaat wel degelijk een verband in onze hersens tussen geur en kleur: in een wereldwijde wetenschappelijke studie voor National Geographic naar de perceptie van geur stelde dr. Avery Gilbert vast dat een grote groep mensen zich eenzelfde geur voorstelde bij een bepaalde kleur. Patchoeli rook bijvoorbeeld ‘bruin’, en een kruidig parfum met kaneel was volgens de meerderheid van de testpersonen ‘rood’.

  Advies van de kleurenprofessor

  Blijkbaar bestaat er zoiets als een collectief bewustzijn over de ervaring en interpretatie van kleuren in geuren. Hoe kan dat? Kleurenprofessor Luc Van Renterghem, het brein achter My Color Passport, bestudeert al sinds de jaren 60 hoe kleur en je brein samenwerken.
  Luc Van Renterghem: “Kleur is een sterke vorm van communicatie. Dat komt omdat je kleur met meer dan één zintuig waarneemt en herkent. Die synesthesie is wetenschappelijk bewezen. Als je een kleur ziet, wordt die via de thalamus, zeg maar de ‘verkeersagent’ in je hersens, in je geheugen opgeslagen en gelinkt aan andere zintuigelijke ervaringen. Je bouwt een kleurgeheugen op en combineert herinneringen aan bepaalde kleuren met geuren, geluiden en gevoelens. Die geurervaringen zijn natuurlijk deels cultureel bepaald, dat verklaart meteen waarom sommige kleurentrends aan de ene kant van de wereld aanslaan en aan de andere kant niet. De basis wordt dus gelegd in je jeugd, aan de hand van de ervaringen die je opdoet. Dat is dus waarom een bepaalde kleur een geur bij je kan oproepen en vice versa.”

  Welke geur hoort bij deze trendkleur?
  Fuchsia

  Dit is dé knalkleur voor wie ‘m durft dragen: opvallend en fel fuchsia.

  Luc Van Renterghem: “ Dit is een intuïtieve en sterke kleur, extravert van karakter. Je houdt van deze kleur als je gevoelig bent voor sfeer en stemming, ze staat voor een geïdealiseerde wereld waarin alles goed gaat. Met deze kleur wil je opvallen. De geur die hierbij hoort en vrouwelijk en sensueel, een intense rozengeur.”

  • Trésor Midnight Rose
   van Lancôme

   > KOOP NU

   TRÉSOR MIDNIGHT ROSE
  • Dolce Rosa Eau de Parfum
   van Dolce & Gabbana

   > KOOP NU

   DG DOLCE ROSA EAU DE PARFUM

  Kersenrood

  Kersenrood op je lippen: de red lip scoort op alle catwalks, van Parijs en Milaan tot New York. Waar staat deze kleur voor?

  Luc Van Rentherghem: “Dit fruitige rood – het doet je denken aan kersen of rode bessen – drukt geestdrift en vastberadenheid uit, maar ook loyauteit. Deze kleur is ook gelinkt aan vruchtbaarheid. De geur die je hiermee associeert? Een licht en jong parfum met zoete vruchten.”

  Khaki

  Olijfgroen of khakigroen: deze kleur lijkt wel gemaakt voor het najaar.

  Luc Van Renterghem: “Dit is bijna een schutkleur, een tint die wijst op bescheidenheid en een zekere behoudendheid, maar ze is ook voornaam. Hierbij hoort een Zuiderse geur, een ‘groene’ citrusgeur. Een geur die je niet ruikt als ‘parfum’ maar als ‘fris’. Het is een bescheiden geur die niet zwaar blijft hangen, maar juist subtiel en licht is.

  • Guerlain Ecrin 1 Couleur 07 Khaki Mono
   > KOOP NU

   ECRIN 1 COULEUR
  • Decadence Eau de Parfum
   van Marc Jacobs

   > KOOP NU

   MARC JACOBS DECADENCE EAU DE PARFUM

  Plum

  ‘Pruim’ of die diepe paarstint is een kleur die je moet durven dragen, maar die de meest opvallende trendkleur van allemaal is voor op je nagels, je ogen of je lippen. Ze zorgt voor een opvallend contrast met je lichte winterteint.

  Luc Van Renterghem: “Dit amarant wijst op gevoeligheid en graag ten dienste staan van anderen. Het is een kleur die vertrouwen inboezemt, maar die tegelijk ook visionair is. Je moet er lef voor hebben om het te dragen en dat geeft het een extra dimensie. De geurassociatie met deze kleur is die van een zoete, bijna doordringende bloemengeur, met bijvoorbeeld lelie of jasmijn. Vertrouwd en tegelijk aanwezig.”

  Zwart

  Dramatisch zwart voor je ogen of voor je nagels: het is opvallend aanwezig deze winter.

  Luc Van Renterghem: “Zwart duidt op het verborgene, het zorgt voor spanning, maar werkt ook vormgevend. Het dwingt respect af en geeft je een zekere ernst en maturiteit. Ook in parfums komt dit terug. Een ‘zwarte’ geur imponeert, met ingrediënten als leer of asfalt bijvoorbeeld, die van nature niet ‘lekker’ ruiken maar die in de juiste context zorgen voor een sterke uitstraling. Voor vrouwenparfums zijn het de zwaardere geuren met bedwelmende bloemen als orchidee of jasmijn.”

  Wil jij graag weten welke kleuren het beste bij je passen en welke geuren daarbij horen? Met My Color Passport ontdek je welke kleuren jou op het lijf geschreven zijn. Met je eigen unieke kleurenpaspoort kan je combineren, creëren en experimenteren met kleur in je leven. Zo shop je alleen nog dingen die verrassend goed bij jou en bij elkaar horen!

  Naar boven
  Sluiten
  Sluiten
  Sluiten