Voeg merknaam ofwel productnaam ofwel productnummer in ...
NL / FR
 • Home
 • Parfums
 • Verzorging
 • Make-up
 • Accessoires
 • Mannen
 • Elektro
 • Top10
 • Geschenken
 • Merken
 • Acties & Promoties
 • Staaltjes bij elke bestelling
 • Gratis afhalen in een ICI PARIS XL
 • Levering en retour
 • Veilig online betalen
 • Circular Content Carousel with jQuery

  ‘Beïnvloedt parfum mijn humeur?’ en 9 andere vragen aan parfumgoeroe Michael Edwards

  Alles wat je altijd al wilde weten over parfum, verklapt door ‘de expert van parfumexperts’ Michael Edwards.

  Michael Edwards is het brein – of beter: de neus – achter Fragrance Finder , het geniale systeem dat je helpt het perfecte parfum voor jezelf of een ander te vinden. Hij schreef al verschillende boeken over geur, en zorgde voor een echte revolutie met het Perfume Wheel waarin hij geuren opdeelt in vier geurfamilies: Fresh, Floral, Oriental en Woody check hier welke geurfamilie het best bij jou past .

  1. Beïnvloedt geur mijn humeur?

  Edwards: “Absoluut! Studies hebben aangetoond dat geuren ons kunnen stimuleren of kalmeren, een goed of slecht humeur kunnen uitlokken, negatieve of positieve herinneringen kunnen opwekken, net als mooie dromen. En daar komt natuurlijk heel het concept van aromatherapie vandaan.”

  2. Zijn de psychologische effecten van parfum echt bewezen?

  Edwards: “Studies tonen meer en meer aan wat aromatherapeuten en parfumeurs altijd al geloofd hebben: dat geur een invloed heeft op psychologie. Door hersenactiviteit en hartslag te meten, hebben onderzoekers bewezen dat bepaalde geuren zoals lavendel en kamille rustgevend zijn, terwijl neroli en bergamot net stimulerend werken. Tijdens een onderzoek waar de geur van citrus en cederhout in de lucht hing, typten respondenten zelfs 14% meer slagen per uur en maakten ze 21% minder fouten.”

  3. Kunnen vrouwen beter ruiken dan mannen?

  Edwards: “Ja. Vrouwen zijn vaak meer geïnteresseerd zijn in koken, bloemen en parfum en gebruiken hun reukorgaan dus vaak meer dan mannen. Het vrouwelijke reukorgaan staat ook onder invloed van hormonen. Oestrogeen verhoogt geurgevoeligheid in de eerste helft van de menstruatie, terwijl progesteron in de laatste helft dat net verlaagt.”

  4. Is parfum een afrodisiacum?

  Edwards: “Verrassend, maar nee! Een geur kan je uiteraard sexy doen voelen, maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat geur echt een afrodisiacum is. Het zelfvertrouwen dat de juiste geur je geeft en de aantrekkelijke scheikundige cocktail die het helpt creëren, kunnen natuurlijk wel een echte turn-on zijn.”

  Tip

  Wél bewezen is dat je er aantrekkelijker kunt uitzien als je de juiste geur draagt! Spray op een date daarom een parfum met vanille op: dat aroma van vers gebakken cake in de oven en ijsjes doet je partner zich instant op zijn of haar gemak voelen bij jou.

  5. Hoe probeer je (meerdere) geuren best uit in de parfumerie?

  Edwards: “Koop nooit een parfum door enkel aan het flesje te ruiken! Je neus inhaleert dan enkel de scherpe alcoholgeur en de vluchtige topnoten. Door een geur op je huid te sprayen, reageert hij op de warmte van je lichaam en komt zo tot leven. Wil je verschillende geuren testen? Spray één geur op je rechterpols, een andere op een linker en een in je elleboogholte. Maar onthoud dat drie geuren het maximum is: spray je er meer, dan geraakt je neus in de war …”

  Tip

  Wil je enkele geuren toch even een ‘testrit’ geven op teststrookjes voordat je ze op je huid sprayt? Ruik tussen parfums in even aan je onderarm om je neus te neutraliseren: de geur van je eigen huid is immers neutraal voor jezelf.

  6. Waarom geurt een parfum thuis anders dan in de parfumerie?

  Edwards: “Een geur is sterk afhankelijk van de omgeving waarin hij wordt ervaren. In de parfumerie hangt al een mix van geuren die beïnvloedt hoe je parfum ervaart. Bovendien is er een andere temperatuur en vochtigheid in de parfumerie omwille van de airco. Ook zijn we niet lang genoeg in de parfumerie om alle noten te kunnen ruiken, en maakt onze neus ter plaatse alleen kennis met de topnoten.”

  7 Wat is het verschil tussen een signature scent en een designergeur?

  Edwards: “Een signature scent is een geur waarmee iemand wordt herkend. Sinds Marilyn Monroe bekende dat ze “enkel Chanel N°5 in bed” droeg, associeert iedereen haar met deze geur. Celebritygeuren zijn gecreëerd door mediapersoonlijkheden in plaats van parfumhuizen, zoals Killer Queen van Katy Perry en Quantum van James Bond. Designergeuren zijn dan weer gecreëerd door én gelinkt aan modehuizen of designers, zoals Chanel N°5 L’eau en Acqua di Gio van Giorgio Armani.”

  8. Hoe bepalen mijn huidtype en haarkleur hoe een parfum ruikt?

  Edwards: “De olie in een huid lost geurmoleculen op en behoudt ze, dus hoe vetter de huid, hoe intenser een geur wordt en hoe langer hij houdt. Blondharigen hebben vaak een droge huid, waardoor geuren sneller vervliegen, terwijl bruinharigen dan weer een huid hebben die rijk is aan natuurlijke oliën en geur dus beter weet vast te houden. Roodharigen hebben een lichte en delicate huid met fijne poriën en een hogere lichaamstemperatuur. Die warmte doet geuren vrij snel vervliegen.”

  Tip

  Heb je een droge huid? Hydrateer dan goed met bodylotion voordat je je geur aanbrengt, dan vervaagt hij veel minder snel. Voor extralange houdbaarheid gebruik je de bodylotion van je geurlijn!

  9. Heeft mijn dieet een invloed op mijn parfum?

  Edwards: “Zeker! Als je weinig vetten eet, is het olieniveau van je huid lager en vervliegt je geur sneller. Ook roken doet je parfum minder lang houden, terwijl veel pittige kruiden eten en een antibioticakuur de geur van je eigen huid veranderen – en dus ook je parfum.”

  Tip

  Dé truc om je parfum langer te laten houden ondanks je leefgewoontes: layering! Door verschillende producten van dezelfde geurlijn (douchegel, deodorant, bodylotion en natuulijk de geur zelf) over elkaar te layeren op je huid, wordt de uiteindelijke geur versterkt en zijn levensduur verlengd.

  10. Wat is het verschil tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette en cologne?

  Edwards: “Een verschillende concentratie van parfumolie. Parfum of extract is het meest geconcentreerd met 12 tot 30% parfumolie, en blijft ook het langst hangen: zes tot acht uur. Moderne eau de parfums zijn bijna zo geconcentreerd als de traditionele extracten, maar eau de toilette (in de Verenigde Staten ook cologne genoemd) heeft een lichtere sterkte met 4 tot 18% parfumolie. Eau de parfums en eau de toilettes vervliegen gemiddeld na drie à vier uur. In Europa is eau de cologne, ten slotte, een heel lichte geur met maar 1 tot 3% olie.”

  Tip

  Laat je geur langer houden door hem aan te brengen net na het douchen of baden, wanneer je poriën geopend zijn en je huid geurmoleculen beter opneemt. Wrijf ook nooit (nooit!) met je polsen tegen elkaar: zo breek je de noten en stomp je hun ontwikkeling af.

  Klaar om jouw nieuwe lievelingsgeur uit te proberen?
  Wij helpen je graag op weg met deze 10 uitblinkers!
  EMPORIO SHE EAU DE PARFUM SPRAY

  EMPORIO ARMANI SHE EDP VAPO 100 ML
  > KOOP ONLINE

  NOA EAU DE TOILETTE SPRAY

  NOA EAU DE TOILETTE SPRAY

  > KOOP ONLINE
  LOVERDOSE EAU DE PARFUM

  DIESEL LOVERDOSE EDP 75ML

  > KOOP ONLINE

  212 VIP ROSE EAU DE PARFUM

  212 VIP ROSE EAU DE PARFUM

  > KOOP ONLINE

  TOMMY GIRL COLOGNE EAU DE TOILETTE SPRAY

  TOMMY GIRL EDT VAPO 100ML

  > KOOP ONLINE

  VERSACE L'HOMME EAU DE TOILETTE SPRAY

  VERSACE L'HOMME EAU DE TOILETTE SPRAY
  > KOOP ONLINE

  1881 EAU DE TOILETTE SPRAY

  CERRUTI HOMME 1881 H.EDT VAPO 100 ML > KOOP ONLINE

  COOL WATER MAN EAU DE TOILETTE

  DAVIDOFF MEN COOLWATER EDT VAPO 125 ML
  > KOOP ONLINE

  CK ONE EAU DE TOILETTE SPRAY

  CK ONE EDT 100 ML

  > KOOP ONLINE

  TOMMY COLOGNE EAU DE TOILETTE SPRAY

  TOMMY COLOGNE EDT VAPO 100 ML > KOOP ONLINE

  Naar boven
  Sluiten
  Sluiten
  Sluiten